Hírek

06 szep
yoUDay: amire még a Valmar is csettint
Egyedülálló, legendás, zseniális rendezvény – a tavalyi yoUDay egyik sztárfellépője, a Fonogram-díjas magyar popduó, a Valmar nyilatkozott így a Debreceni Egyetem utánozhatatlan rendezvényéről. Kelet-Európa legnagyobb tanévnyitó stadionshow-ja idén szeptember 18-án a Nagyerdei Stadionban!
06 szep
Aktualitások a stroke-ellátásban
Az elmúlt évek friss tudományos eredményeit és a stroke kezelésének új lehetőségeit tekintik át a szakemberek a Magyar Stroke Társaság XVIII. és a Magyar Neuroszonológiai Társaság XV. Kongresszusán Debrecenben. A csütörtökön kezdődő szakmai tanácskozással egyidőben rendezik meg a Stroke Szakdolgozói Vándorgyűlést is.
06 szep
Tudományok titkai a Kutatók Éjszakáján
Tudományok titkai a Kutatók Éjszakáján A Debreceni Egyetem idén is várja a tudomány és kutatás iránt érdeklődőket szeptember 27-én, a Kutatók Éjszakáján. Az eseményen csaknem 200 programot kínálnak a látogatóknak az intézmény karai és campusai.
05 szep
Japán filozófia sikere a Műszaki Karon
Magyarországon először a Debreceni Egyetem Műszaki Karán adták át a KAIZEN™ Award díjakat. Az elismeréssel olyan cégeket jutalmaztak, amelyek a folyamatos fejlesztést előtérbe helyező japán filozófiai elv alapján működnek. A Műszaki Kar Menedzsment és Vállalkozási Tanszékén is tananyag ez a vállalatirányításban hasznos szemlélet.
04 szep
Változások a gyakorlati tanárképzésben
Az idén ősztől induló új, gyakorlat- és értékorientált pedagógusképzés állt a középpontjában annak a szakmai találkozónak, amelyet köznevelési partnereivel közösen tartott a Debreceni Egyetem Pedagógusképző Központja. A tanácskozáson a kisgyakorlatok szervezésével kapcsolatos kérdéskörön túl a résztvevők tájékoztatást kaptak az egyetem szeptemberben induló, leendő mentortanárok számára indított képzéséről is.
03 szep
Többezres hallgatói részvétel az IK nemzetközi nyári kurzusain
Korszerű informatikai tudást kaptak és versenyképes tanúsítványt szerezhettek a Debreceni Egyetem Informatikai Kar (IK) hallgatói, akik részt vettek a Microsoft és az NVIDIA által támogatott kurzusokon. Az online képzésekre a Debreceni Egyetem Informatikai Karáról és az indiai Vishwakarma Informatikai Intézettől jelentkeztek hallgatók, összesen több mint négyezren kapcsolódtak be a főként az adattudomány, a mesterséges intelligencia, valamint a mélytanulás területét érintő
03 szep
Cukrászat a tudományban – együttműködésről egyeztettek
A Debreceni Egyetemen (DE) indított űrtudományi szakirányú továbbképzési programmal ismerkedett, valamint az űrélelmiszerek kutatásával kapcsolatos együttműködés lehetőségeit térképezte fel az intézményben tett hétfői látogatása során a Magyar Cukrász Ipartestület. A találkozón Csernoch László tudományos rektorhelyettes egyeztetett Erdélyi Balázs szakmai elnökkel.
02 szep
Közösség a tudományért
Ötödik alkalommal szervezte meg nyári szakmai találkozóját a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatával közösen. Az augusztus 30-szeptember 1. között a Debreceni Egyetemen rendezett eseményen a hazai és határon túli doktorképző intézmények mintegy 160 magyar és külföldi PhD-hallgatója vett részt.
02 szep
Középpontban a mesterséges intelligencia
Többek között az adattudományban a mesterséges intelligencia révén megjelent új kihívásokat, a tárgyak internetével és az önvezető járművekkel kapcsolatos innovatív eredményeket foglalták össze a szakemberek a Debreceni Egyetem Informatikai Karán megrendezett 3. Information Technology and Data Science konferencián. Az eseményre 16 országból, többek között az Egyesült Királyságból és Thaiföldről is érkeztek informatikusok.
30 aug
A jövő kihívásairól tanácskoztak a szakdolgozók a Debreceni Egyetemen
Az új eljárásokkal, illetve a képzéssel kapcsolatos újdonságokat, valamint a legfrissebb ápoláskutatási eredményeket is megvitatták a Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencia résztvevői pénteken a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Az eseményen átadták a Juhász Zsuzsa Emlékdíjat is, melyet idén Zólyomi Ágnesnek, a Neurológiai Klinika klinikai vezető ápolójának ítélték oda.

Oldalak