Hírek

06 máj
Új típusú doktorképzés üzletemberek számára a Debreceni Egyetemen
Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolája hirdette meg üzleti doktori képzését. A tervek szerint szeptemberben induló DBA (Doctor of Business Administration) programra mesterképzésben szerzett diplomával és üzleti vezetői gyakorlattal rendelkezők jelentkezhetnek majd.
06 máj
Állati jó Science Café
Miért ünnepeljük a kutyák születésnapját? – Az ember-állat kapcsolat antrozoológiai kutatása címmel Lovas Kiss Antal, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar Társadalomtudományi Tanszék docense tart évadzáró előadást a Tudományos Igazgatóság ismeretterjesztő sorozatában.
06 máj
Új vezetői megbízást adtak át a Klinikai Központban
Május elsejétől Várkonyi István, az Infektológiai Klinika igazgatója látja el a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Központi Sterilizáló vezetői feladatait. Várkonyi István kinevezését pénteken vette át Szabó Zoltán professzortól, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnökétől.
06 máj
Diplomata a kulturális és gasztronómiai forgatagban
A fülöp-szigeteki hallgatók meghívására a délkelet-ázsiai szigetállam budapesti nagykövete is ellátogatott a Debreceni Egyetem nemzetközi gasztronómiai fesztiváljára, az International Food Day-re. Frank R. Cimafrancát és küldöttségét Szilvássy Zoltán rektor is fogadta.
03 máj
Endoszkópos képzés a felújított laborban
A nőgyógyászati endoszkópos beavatkozásokhoz szükséges szaktudásukat fejleszthetik a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Intézetében csütörtökön kezdődött nemzetközi képzési program (GESEA) résztvevői. Az országban egyedülálló kurzuson a szakorvosok és a szakorvos-jelöltek a gyakorlatokat abban a szárazlaborban végzik, amelyet az Általános Orvostudományi Kar támogatásával nemrégiben mintegy negyvenmillió forintból újítottak fel.
30 ápr
Megújult ösztöndíjprogram a legjobbaknak
Új, Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) néven folytatódik az eddigi Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP). Fontos változás, hogy a pályázatot az egyetem hirdeti meg és az ösztöndíjak odaítéléséről is intézményi szinten születik döntés.
29 ápr
Arany minősítést kapott a Debreceni Egyetem
Egyetlen magyar felsőoktatási intézményként nyerte el a FISU Healthy Campus programjának arany minősítését a Debreceni Egyetem. A nemzetközi listán szereplő 137 felsőoktatási intézményből mindössze tíz rendelkezik hasonló besorolással.
26 ápr
TTK Szakmai Nap: összekapcsolták a hallgatókat és a vállalatokat
Mintegy ezer hallgató és harminckét vállalati partner részvételével rendezett Szakmai Napot a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. A diákok megismerhették a TTK-val kapcsolatban álló cégek profilját, követelményrendszerét, az általuk kínált karrierlehetőségeket. Most először angol nyelvű szekcióval is készültek a szervezők.
26 ápr
A reumatológia aktualitásairól tanácskoznak a Debreceni Egyetemen
A legújabb diagnosztikai és terápiás lehetőségek mellett a reumatológia és az immunológia eddigi eredményeit is áttekintik a csütörtökön kezdődött Debreceni Reumatológiai Oktatási Program (DROP) résztvevői. A Debreceni Egyetemen rendezett jubileumi, 10. konferencián szó lesz többek között az autoimmun kórképekről, valamint a reumatológia és az anyagcsere, a bőrgyógyászat, az endokrinológia határterületi kérdéseiről is.
26 ápr
Elismeréseket vehettek át az egyetem szakemberei a MEFS-től
Az egyetemi sportért végzett kiemelkedő tevékenységükért a Debreceni Egyetem képviseletében hatan kaptak díjat a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tisztújító közgyűlésén. Az eseményt Budapesten, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében tartották csütörtökön.

Oldalak